Dulgheru: Canadienii mi-au spus că Bouchard a meritat să fie ironizată după gestul ei nesportiv. VIDEO

Autor: Andrei Mazurchievici 21.04.2015

"Canadienii au venit la noi după. Ne-a surprins foarte mult acest gest, pentru că ne aşteptam, poate, să ne critice pe noi, dar au venit şi au spus că merita acest lucru, că este o jucătoare foarte bună, dar nu le place modul în care se comportă", a spus Dulgheru.

Alexandra Dulgheru a explicat că gestul făcut de Eugenie Bouchard a motivat-o şi mai mult să o învingă pe ocupanta locului 7 WTA.

"După cum am spus şi acolo a fost un moment destul de ciudat. Poate nu a dat atât de bine pe cameră. Ea a spus că nu a făcut-o în mod intenţionat la adresa mea. Pur şi simplu e o superstiţie de a ei. I se pare ciudat să ureze succes adversarului înainte de meci. Am considerat un gest care nu era la locul lui. Fed Cup reprezintă un moment de fair-play, valori care tind acolo, iar gestul ei a fost în contradicţie cu aceste valori. Poate într-un fel m-a motivat. Gluma de la sfârşitul meciului a venit ca un răspuns al gestului ei. Poate îmi doream cu atât mai mult să câştig meciul, ca să putem face acel gest", a completat Dulgheru.

Jucătoarea română a precizat că nu se gândeşte încă la tragerea la sorţi pentru ediţia viitoare a Fed Cup, precizând că îşi doreşte să se bucure de calificare. "Deocamdată nu ne gândim la tragerea la sorţi. E un succes faptul că am ajuns în Grupa Mondială. Ne-am dorit de foarte mult timp acest lucru. Îmi aduc aminte că ne chinuiam prin acele grupe, că nu reuşeam deloc să trecem peste. Am reuşit să ne adunăm toate, pentru că într-adevăr suntem o forţă, şi când ne-am pus toate capetele la treabă a ieşit bine. Deocamdată doar ne bucurăm de acest moment", a explicat Dulgheru.

Delegaţia României a sosit, marţi, din Canada, ea fiind primită la Salonul Oficial al Aerportului Internaţional Henri Coandă.

Eugenie Bouchard a refuzat, vineri, să-i strângă mâna Alexandrei Dulgheru, după tragerea la sorţi a partidelor din întâlnirea Canada-România din Fed Cup, numărul 7 WTA explicând că nu are nimic cu sportiva română, dar nu crede în ideea de a ura succes unei adversare înainte de meci. După ce a câştigat meciul cu Bouchard, Dulgheru şi ceilalţi membri ai delegaţiei României au mimat că refuză să-şi dea mâna, ironizând astfel gestul canadiencei.

Echipa României a acces în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada, la sfârşitul săptămânii trecute, la Montreal, cu scorul general de 3-2. Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, iar Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA. Duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, a învins-o pe Eugenie Bouchard, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, Dulgheru s-a impus în faţa lui Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2, iar cuplul Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru.