Alexis Bonte: În România este un pic prea târziu pentru a deveni un jucator pe piaţa aplicaţiilor mobile

Autor: Sebastian Tănase 21.04.2015

Alexis Bonte, co-fondatorul şi CEO-ul eRepublik Labs, este de părere că piaţa aplicaţiilor mobile din România, în special cea a jocurilor mobile, este suprasaturata, şi este deja prea târziu pentru a intra ca jucător în acest sector, însă există în continuare oportunităţi care pot fi exploatate.

“Piata aplicatiilor, în teremeni de venituri, e dominata de Google cu Google Play şi de Apple cu Appstore, ambele fiind acum aproape la fel de importante. Veniturile sunt dominate de jocuri in proportie de 70-80%. Sunt mult prea multe companii care incearca sa dezvolte jocuri. Doar 1% din jocuri ajung sa fie profitabile. E ceea ce numesc un “ocean rosu”, adica un loc <plin de sange>, plin de competiţie. Daca nu ai o cale prin care sa-ti faci reclama nu e o piata buna.”

De asemenea, Bonte a mai spus că deşi în Romania exista foarte multă competiţie şi luptă pentru talent, în realitate nu există chiar aşa de mult talent cum se crede: cei care spun că stiu ce fac, de multe ori nu ştiu ce fac. Există o oarecare oportunitate, dar este un pic prea tarziu dacă vreţi să intraţi în jocul ăsta acum.