Familia Copos a reuşit să atragă la hotelul Europa din Eforie turişti din Franţa, Olanda, Rusia sau Qatar. „40% din clienţi sunt străini“

Autor: Mădălina Panaete 28.04.2015

 

 


Anul trecut hotelul Europa a avut un grad de ocupare de circa 56,5%, în creştere faţă de 54% în 2013.

Străinii reprezintă 40% din turiştii care se cazează la hotelul de patru stele Europa din Eforie Nord, care are 221 de camere. „Avem turişti care vin organizat, prin agenţii tour­ope­ratoare, din Belgia, Franţa, Germania, Rusia, Luxemburg sau Olanda.

Dar individual vin turişti şi din Cuba, Egipt, Kuweit şi Qatar“, a declarat Iuliana Tasie, director general al hotelului Europa şi al centrului spa Ana Aslan Health Spa, care fac parte din Ana Hotels, a doua cea mai mare companie hotelieră de pe plan local cu afaceri de circa 112 milioane de lei (25,2 mil. euro).

Grupul fondat de George Copos a redus la numai 2 milioane de lei diferenţa faţă de primul loc, poziţie ocupată de Bucureşti Turism, compania care operează hotelul Radisson Blu.

Ana Hotels cuprinde Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza, ambele situate în Bucureşti, hotelul Europa şi Ana Aslan Health Spa din Eforie, hotelul Sport şi Sport Welness Spa, hotelul Bradul din Poiana Braşov şi Ana Teleferic.

Iuliana Tasie, 40 de ani, care conduce businessul Ana Hotels din Eforie de cinci ani, spune că hotelul - care are o istorie de 50 de ani - este cunoscut străinilor încă de dinainte de ’90, atunci când aceştia erau cei mai mari clienţi ai hotelului Europa, redeschis în 2003 după renovare.