SIF Oltenia a ajuns la investiţii de 50 mil. lei în Antibiotice Iaşi

Autor: Radu Bostan 28.04.2015

SIF Oltenia (SIF5), cea mai mare dintre cele cinci SIF-uri, a ajuns să deţină acţiuni în valoare de 50 mil. lei la producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), după ce doar în primele luni ale anului a cumpărat de pe piaţă aproape 5 mil. titluri. În cea mai recentă tranzacţie, realizată vineri, SIF Oltenia a cumpărat peste 4 mil. acţiuni ATB la preţul total de 2,5 mil. lei, mărindu-şi participaţia în capitalul producătorului de medicamente la 12,7%, de la 12% cât avea la sfârşitul anului trecut.

La rândul său, Antibiotice avea o pondere de 3,1% în activul net al SIF Oltenia, fiind unul dintre cele mai mari plasamente ale societăţii din afara indicelui BET. Acţiunile Antibiotice, al cărui acţionar majoritar este Ministerul Sănătăţii, se află în stagnare de la începutul anului, în timp ce titlurile SIF5 afişează o creştere de 3,5%.

Producătorul de medicamente şi-a bugetat pentru acest an un avans uşor al cifrei de afaceri, către 323 mil. lei, şi un profit net cu 32% mai mic, de 21,2 mil. lei.