Un rebranding global schimbă numele celui mai mare furnizor de gaze local, un business de 1 mld. euro: GDF Suez devine ENGIE

Autor: Roxana Petrescu 02.05.2015

Noul nume marchează sfârşitul iniţialelor GDF - Gaz de France cunoscute de către poporul francez din 1946. Statul francez încă mai controlează o treime din acţiunile companiei.GDF Suez Energy România, cel mai mare furnizor local de gaze naturale, un business de 4,3 mld. lei (980 mil. euro) în 2013, va deveni până la finalul acestui an ENGIE, operaţiunea de rebranding locală fiind determinată de o decizie luată la nivel de grup.

GDF Suez, grup franco-belgian, este unul dintre cei mai mari jucători din sectorul utilităţilor la nivel global, având un business de 74,7 miliarde de euro în 2014, aproape 153.000 de angajaţi şi o prezenţă în 70 de ţări, inclusiv în România.

„Tranziţia energetică este o tendinţă  mondială care se accelerează şi care înseamnă: dezvoltarea energiei din surse regenerabile, fără emisii de CO2, reducerea consumului de energie, revoluţia digitală. Pentru a sprijini această transformare şi poziţionare a grupului şi a-i conferi semnificaţie a fost luată decizia de a avea un nou nume. ENGIE (pronunţat engi – n.red.) este un nume simplu şi rezonant, un nume care evocă energia. Este o contracţie a cuvântului energie“, au explicat reprezentanţii GDF SUEZ Energy România, compania care deserveşte 1,5 milioane de clienţi localizaţi în sudul ţării, inclusiv Bucureşti.

Potrivit acestora, schimbarea de nume va fi implementată în România până la sfârşitul anului 2015. Dincolo de furnizarea şi distribuţia de gaze naturale, portofoliul de activităţi al GDF Suez Energy România este completat de activităţi de furnizare a energiei electrice, dar şi de producţia de energie verde prin intermediul a două proiecte eoliene în care compania a investit 160 de milioane de euro.