Angela Creţu a preluat o nouă poziţie în cadrul Avon şi are pe mână 17 pieţe. „În doi-trei ani vreau să mă întorc în România”

Autor: Cristina Rosca 29.04.2015
Angela Creţu (40 de ani), unul dintre cei mai puternici expaţi români, care are în administrare un business de peste 1 mld. dolari, afirmă că în doi-trei ani şi-ar dori să se întoarcă în România, o piaţă în dezvoltare despre care afirmă că are un potenţial imens de creştere.
 
Ea a preluat de doar câteva luni funcţia de group vice-president pentru Turcia, Africa şi Orientul Mijlociu în cadrul Avon, în total 17 pieţe în dezvoltare. Anterior, ea a avut o poziţie similară însă în Europa de Est şi Turcia, o regiune cu venituri anuale de peste 1,3 mld. dolari, potrivit datelor ZF. Ea a condus operaţiunile producătorului de cosmetice din regiune timp de cinci ani şi jumătate.
 
„Turcia, Africa şi Orientul Mij­lociu este o regiune nou creată formată acum din 17 pieţe, însă în con­tinuă expansiune. Nu pot oferi cifre pri­vind mărimea busi­nessului, însă pot spune că este si­milară cu cea anterioară (Europa de Est şi Turcia -  n.red.)”, spune An­gela Creţu, pre­zentă în cadrul eve­ni­mentului Inspiro, organizat de revista Ma­gazinul Pro­gresiv.