RCS atacă piaţa de energie: Nu există competiţie aici, este ca în telecom în urmă cu 15 ani

Autor: Adrian Seceleanu 29.04.2015

Cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu vrea să atace o piaţă unde o bună parte dintre clienţii vizaţi sunt deja abonaţi la telefonie, net şi TV.

Compania de cablu RCS& RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune şi internet fix de pe piaţa locală, cu o prezenţă în creştere şi în telefonia mobilă şi media, vrea să atace şi piaţa de energie în speranţa că va putea provoca un cutremur la fel cum a reuşit să o facă în telecom, adăugând astfel în portofoliu o nouă sursă de venituri.

Piaţa de energie nu este una „competitivă“, ci se află, din acest punct de vedere, într-un stadiu asemănător cu cel existent în telecom acum 15 ani când Romtelecom (actualul Telekom) avea monopol pe serviciile de telefonie fixă, avertizeaza Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

„Energia nu este o piaţă compe­tiţională, este ca piaţa de telecom de acum 15 ani. Se poate face mai mult şi mediul trebuie schimbat“, a spus el adăugând că intrarea pe energie este un pas firesc pentru compania de cablu. „Energia şi telecomul au puncte comune (...). Piaţa de servicii de energie electrică este liberalizată, iar consu­matorii pot alege. Suntem şi vrem să fim o alternativă.“