Călin Bârseti a demisionat de la Asseco şi a fost înlocuit de Nicoleta Macovei

Autor: Adrian Seceleanu 30.04.2015

Călin Bârseti, director executiv al diviziei de integrare şi administrator al subsidiarei locale a integratorului polonez de IT Asseco, a demisionat la începutul acestui an din funcţiile deţinute în cadrul companiei, conform unui document publicat în Monitorul Oficial.

„Se ia act de demisia dlui Călin Bârseti, începând cu  data  de 1 ianuarie  2015,  din  funcţia  de  membru  al Consiliului  de administraţie  (Director  Executiv  Divizia Integrare),  pre­cum şi din funcţia de administrator al Societăţii”, conform sursei citate.

Bârseti ocupa poziţia de director de integrare pentru 11 ţări din cadrul Asseco şi a ocupat anterior şi funcţia de CEO al subsidiarei locale a grupului polonez.  O prezenţă discretă, el cunoaşte multe dintre culisele industriei locale de IT, în condiţiile în care a fost anterior director de vânzări al integratorului IT Net Consulting. Subsidiara Asseco din România a fost creată prin achiziţia şi integrarea companiilor locale Net Consulting şi Fiba Software. Integratorul IT Asseco SEE România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 28,1 mil. euro, în creştere cu 13% faţă de 2013.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Călin Bârseti a fost în­locuit în Consiliul de Administraţie de Nicoleta Macovei, ca­re a preluat şi poziţia de director executiv integrare. Pre­şe­dintele CA-ului Asseco în România şi CEO-ul com­paniei este Vladimir Aninoiu. Asseco SEE România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 28,1 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de 2013. Profitul net al companiei s-a ridicat la 1,1 mil. euro, cu aproximativ 2% mai mult faţă de anul precedent. Asseco SEE România este parte a gru­pului Asseco South Eastern Europe, cu activităţi în Serbia, Croaţia, Ro­mânia, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Re­publica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia şi Herţegovina şi Turcia.