GDF Suez Energy ratează miliardul de euro, dar păstrează marja de profit: un leu câştigat la 10 încasaţi reglementat

Autor: Carol Dan 01.05.2015

GDF Suez Energy România, cel mai mare furnizor local de gaze naturale, a trecut din nou pe lângă pragul de un miliard de euro al afacerilor în ciuda unei creşteri de 5% a vânzărilor. Compania care de la finalul acestui an se va numi ENGIE în urma unui rebranding global şi-a menţinut însă marja de profit la peste 10%. 

Potrivit datelor publicate de companie, GDF Suez Energy România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4,3 miliarde de lei (976,8 milioane de euro), în creştere cu 5% faţă de 2013. Profitul net al companiei a scăzut însă cu 1%, la 443,1 milioane de lei (99,8 milioane de lei).

Compania a raportat în 2013 afaceri de 4,1 miliarde de lei şi un profit net în valoare de 447,1 milioane de lei. Afacerile companiei au fost susţinute anul trecut de creşterea cu 7% a vânzărilor de gaze naturale, ca urmare a majorării tarifelor de distribuţie, dar au fost trase în jos de scăderea cu 23% a vânzărilor de energie electrică. Compania a consemant din activitatea de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale o cifră de afaceri de 4,02 miliarde de lei (905,6 milioane de euro). De asemenea, integrarea operaţiunilor de distribuţie a gazelor naturale ale firmei Congaz a avut un impact pozitiv în afacerile companiei, potrivit situaţiilor financiare consolidate pentru 2014 ale GDF Suez Energy România.