Florea Grup din Alba a ajuns la afaceri de peste 90 mil. lei

Autor: Andreea Neferu 04.05.2015

Florea Grup, companie din judeţul Alba cu activităţi în construcţii, distribuţie de carburanţi auto, servicii hoteliere şi taximetrie, a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 92,6 milioane de lei (20,8 milioane de euro), în creştere cu 3% faţă de 2013, potrivit informaţiilor trans­mise de companie pentru anuarul ZF „Cei mai mari jucători din economie“.

Pentru 2015, Florea Grup şi-a propus un uşor avans al rulajului, până la 95,8 milioane de lei (21,5 milioane de euro), în timp ce profitul net al companiei este de aşteptat să crească cu 15%, până la 15,1 mi­lioane de lei (3,4 milioane de euro).

Florea Grup din ju­deţul Alba a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Marcel şi David Florea.

Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane, iar ulterior Florea Grup a devenit şi antreprenor de construcţii, construind sau modernizând câteva hoteluri sau reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

Compania mai deţine şi două hoteluri în judeţul Alba, Astoria şi Transilvania, şi este activă şi în domeniul taximetriei, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Printre lucrările importante realizate de Florea Grup s-au numărat în trecut cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia, precum şi execuţia centurii ocolitoare a municipiului Sibiu. Compania are opt staţii de carburanţi în oraşele Alba-Iulia, Blaj, Aiud sau Ocna Mureş, precum şi patru fabrici de betoane la Alba, Cluj-Napoca, Sibiu şi Deva, potrivit datelor de pe site-ul propriu.