Alro şi-a tăiat un sfert din consumul de energie în criză

Autor: Roxana Petrescu 04.05.2015

Alro (simbol bursier ALR) şi-a redus în anii de criză consumul de energie cu circa 25%, scăderea apetitului pentru energie a celui mai mare consumator local venind şi ca urmare a scăderii producţiei cu circa 9% faţă de 2008, dar şi a unui adevărat „război“ pe care compania l-a declanşat cu costurile la utilităţi.

O treime din costurile Alro sunt reprezentate de factura la energie, aşa că fiecare MWh economisit contează. Conform celor mai recente date, publicate în prima parte a anului trecut, Alro a investit peste 100 de milioane de dolari în proiecte legate de mediu în ultimul deceniu, program care a redus consumul de energie pe diverse segmente de producţie cu cote cuprinse între 6% şi 95%.

Cu cantitatea de energie pe care Alro nu a mai consumat-o anul trecut comparativ cu 2008 se pot alimenta aproape 350 de apartamente.

Producătorul de aluminiu a avut anul trecut un consum de energie de sub 2,9 TWh (circa 235 de milioane de dolari, calculul făcut pornind de la un preţ de 81 de dolari pe MWh pe care Alro a anunţat că-l plăteşte pe energie la finalul anului trecut - n.red.), potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor publicate în ultimul raport al ANRE şi a informaţiilor furnizate de companie.