Cora închide primul magazin din România la Arad. VIDEO

Autor: Cristina Roşca 04.05.2015

Grupul franco-belgian Cora, prezent pe piaţa locală cu o reţea de 12 hipermarketuri, va închide primul său magazin din România începând cu data de 15 iunie. Hipermarketul este amplasat în mallul Galleria din Arad, centru comercial deţinut de grupul GTC.

Anunţul a fost făcut de proprietarul mallului, până în prezent oficialii companiei Cora nu au oferit nicio altă informaţie.

Închiderea vine în contextul în care din totalul reţelei în Capitală există patru hipermarketuri, însă acestea contribuie cu circa 80% la încasările reţelei, potrivit estimărilor ZF. Afacerile Cora au avut o evoluţie timidă în criză, cifra de afaceri avansând cu doar 16% în perioada 2008-2014, deşi numărul de magazine a crescut de patru ori, de la trei la 12. Lanţul de hipermarketuri Cora a frânat expansiunea în România încă de la finalul lui 2013 deoarece acţionarii grupului franco-belgian sunt nemulţumiţi de rezultatele financiare, potrivit unor surse din piaţă. Reprezentanţii Cora au confirmat anterior informaţiile, însă afirmă că este momentan vorba de o consolidare a businessului, nu de o vânzare. Cora a blocat mai multe dintre proiectele care urmau a fi dezvoltate atât pe terenuri proprii cât şi în centre comerciale.

Ziarul Financiar vă recomandă şi:

 Ce aplicaţii de smartphone îşi urmăresc permanent utilizatorii