Clienţii cu credite în franci ai Volksbank au trei luni să se hotărască dacă acceptă conversia în lei propusă de Banca Transilvania

Autor: Liviu Popescu 05.05.2015

Aproximativ 18.000 de clienţi ai Volksbank cu credite în franci elveţieni, monedă care s-a apreciat brusc cu 25% faţă de leu la jumătatea lunii ianuarie, sunt aşteptaţi până pe 31 iulie la sediile Volksbank pentru a primi oferta care constă în returnări de comisioane, reduceri şi rambursare. Costurile notariale legate de operaţiunea de conversie sunt suportate de Volksbank. Oferta privind conversia în lei sau euro a fost anunţată la începutul lunii aprilie când Banca Transilvania (BT) a semnat contractul de preluare a Volksbank.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

WikiZF: Profilul companiei Volksbank

Clienţii Volksbank cu credite în franci elveţieni vor fi contactaţi telefonic şi invitaţii la unul dintre sediile Volksbank ales de aceştia. „Vor avea prioritate clienţii care, în ciuda greutăţilor generate de creşterea cursului francului elveţian din ultimii ani, au rămas buni platnici”, potrivit unui comunicat de presă al BT. Clienţii vor avea la dispoziţie minimum 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei. Până pe 17 mai, clienţii îşi plătesc ratele la cursul de la finalul anului 2014. În martie, Volksbank a primit o injecţie de capital de aproximativ 480 de milioane de euro inclusiv pentru a acoperi costurile operaţionale de conversie. Clienţii Volksbank cu credite în franci elveţieni care vor accepta conversia în lei sau în euro vor primi o reducere de 22,5% din soldul împrumutului.