Ministerul Finanţelor face roadshow-uri în ţară pentru a vinde titluri de stat populaţiei

Autor: Roxana Pricop 05.05.2015
Ministerul Finanţelor Publice alături de bancherii de la BRD, Raiffeisen şi BCR, care formează consorţiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinată popu­laţiei şi listată la bursa din Bucureşti, vor organiza întâlniri cu brokerii, potenţialii investitori şi oamenii de afaceri din ora­şele mari din ţară pentru a populariza o investiţie până acum rezervată doar bancherilor.

Trezoreria Statului se pregăteşte să vândă titluri de stat pentru populaţie după o pauză de aproape zece ani. În valoare totală de cel puţin 100 milioane de lei, bondurile vor avea o maturitate de până în trei ani, iar dobânda va fi cea din piaţă, acum de circa 2% pe an. Pentru a fi cât mai accesibile persoanelor de rând, un titlu de stat va costa 1.000 de lei, spre deosebire de cele pe care Trezoreria le vinde acum pe piaţa interbancară, cu o valoare nominală de 5.000 de lei.

„Vrem să organizăm roadshow-uri în oraşele mari din ţară prin care să ne întâlnim cu bancherii, bro­kerii, oamenii de afaceri şi asociaţiile locale, într-un demers de a creşte vizibilitatea acestei oferte“, a spus Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului.