SIF Moldova investeşte 2,5 milioane de euro într-o fermă de afine

Autor: Radu Bostan 06.05.2015

SIF Moldova (simbol bursier SIF2) va investi 2,5 milioane de euro într-o plantaţie de afine, afacere care va fi derulată printr-una din firmele subsidiare, Agrointens SRL.

SIF-ul va contribui cu 1,625 milioane de euro la capitalul social al Agribusiness Capital SA, una dintre companiile din grup, care deţine 99,9% din capitalul Agrointens SRL. Restul investiţiei se va finanţa din alte surse proprii ale SIF Moldova sau din alte surse atrase, informează societatea.

SIF Moldova nu este străină de agricultură, una dintre cele mai importante active din portofoliu fiind producătorul de utilaj agricol Mecanica Ceahlău (MECF).

„Încheierea acestei tranzacţii reprezintă un punct de cotitură pentru SIF Moldova, investiţiile în firme specializate din domeniul agribusiness reprezentând una din priorităţi. Agrointens intră pe un segment de piaţă cu un potenţial ridicat de creştere, iar cu suportul SIF Moldova va deveni unul din jucătorii importanţi în acest sector de activitate“, a spus Cătălin Iancu, administrator executiv al SIF-ului băcăuan.