Lovitură în telecom: Unul dintre directorii de la Samsung pleacă la Allview din Braşov

Autor: Ioana Nita 06.05.2015
Alexandru Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri români din industria locală de telecom, a fost recrutat de compania braşoveană Visual Fan, care comercializează sub brandul propriu Allview telefoane, tablete şi alte gadgeturi, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţă. El se va alătura echipei Allview începând cu luna vi­itoare.

Contactat de ZF, Alexandru Munteanu a refuzat să confirme sau să infirme  informaţiile. El a precizat doar că luna aceasta nu va începe să lucreze pentru nicio companie. 

Până la mijlocul lunii trecute, Alexandru Munteanu a condus divizia de IT şi telecom din cadrul Samsung Electronics România, subsidiara locală a producătorului sud-coreean de electronice. Gigantul sud-coreean este liderul pieţelor de smartphone-uri şi tablete din România, cu o cotă de piaţă de peste 40%, respectiv 25% din punct de vedere valoric.

Brandul local Allview a crescut exploziv în ultimii ani, ajungând numărul doi pe piaţa locală de smartphone-uri după numărul de unităţi vândute.