Transportatorii: Statul ne impozitează deja banii pe care trebuia să ni-i dea prin returnarea accizei la motorină

Autor: Bogdan Alecu 07.05.2015
Marii transportatori de pe piaţa locală spun că deşi au depus toate documentele pentru returnarea supraaccizei la motorină, însă nu au primit niciun ban, însă statul impozitează suma ca şi cum ar fi fost încasată.
 
„Când am depus actele pentru acciză, eu am înregistrat în contabilitate această acciză returnată ca un venit şi eu plătesc impozit pe profit, inclusiv pentru bani pe care eu nu i-am primit. În plus, noi am scăzut această acciză şi din preţul perceput clienţilor şi avem client care ajustează tariful lunar în funcţie de preţul motorinei, din care este scăzută această acciză“, a spus Constantin Da­minescu, director executiv al Dunca Expediţii, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de pe piaţa locală.
 
El a subliniat faptul că firma pe care o conduce a mai făcut o cerere anterioară prin care să se compenseze datoriile de la stat pe care le avea cu banii care trebuia să îi primească din acciză, dar nu se pot efectua astfel de com­pensări, deoa­rece retur­narea accizei este înca­drată la ajutor de stat.
 
„La ultimul dosar ne-a spus că 87 de lei nu ni se cuvin, dar nu ne-a deranjat că este o sumă mică. Ei au emis decizia şi au trimis-o mai departe la minister. Este un ping-pong cu banii noştri“, a subliniat Da­minescu.