Infopress speră să revină la cifra de afaceri din 2013 după scăderea de anul trecut

Autor: Luiza Chiroiu 12.05.2015
Infopress Group, cel mai mare jucător privat de pe piaţa locală a tipăriturilor, controlat de fondul spaniol de private equity GED, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 27,6 mil. euro, rezultat cu 5 mil. euro sub cel din 2013, însă anticipează că va reveni la nivelul din urmă cu doi ani, mai ales datorită încheierii de noi contracte cu clienţi din străinătate.
 
Infopress a avut în 2013 o cifră de afaceri de 143 de milioane de lei (32 de milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, şi a raportat o pierdere netă de 27 de milioane de lei (6 mil. euro).
 
În 2014, grupul a obţinut un profit operaţional EBITDA de 2,3 milioane de euro, dublu comparativ cu anul anterior, potrivit datelor furnizate de companie, care nu a oferit însă informaţii privind profitul sau pierderea netă de anul trecut.
 
„Punctele forte ale Infopress Group sunt clienţii internaţionali, compania exportând în acest moment către 14 ţări”, a spus Miguel Peralta, preşedinte al Infopress Group şi operating partner al GED Capital.