Ţiboc, Quickmobile: Românii vor „pe raft“ 550 de mobile, nu 200

Autor: Adrian Seceleanu 12.05.2015

„Noi avem în portofoliu 600 - 650 de modele de telefoane şi tablete de culori diferite, faţă de 200-250 cât aduc distribuitorii oficiali în România“, spune Tudor Ţiboc, fondator al grupului Quickmobile din Baia Mare.

Interesul românilor pentru cele mai noi telefoane, tablete şi gadgeturi lansate pe plan global, inclusiv cele pe care producătorii nu le consideră cu po­tenţial în România şi nu le importă deloc sau doar cu întârziere prin canale oficiale - aşa cum este Apple Watch de exemplu -, reprezintă principalul motor de creştere al grupului Quickmobile din Baia Mare, care estimează pentru acest an afaceri de 50 mil. euro din distribuţia şi vânzarea retail a acestor produse, o creştere de 11% faţă de anul precedent.

Grupul, fondat în urmă cu zece ani de Tudor şi Angela Ţiboc, s-a diferenţiat pe piaţă prin oferta de gadgeturi mai mare faţă de cea a majorităţii celorlalţi retaileri, produse care sunt achiziţionate direct de la distribuitori ai unor branduri precum Apple, Samsung, Blackberry sau HTC din alte ţări, precum Germania.