Nemţii care produc la Ghimbav pentru Porsche şi Daimler şi-au majorat afacerile cu 11%

Autor: Laurentiu Cotu 14.05.2015
Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Daimler, Audi sau BMW, a rea­lizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 33,4 mil. euro, mai mult cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­cut, datorită creşterii volumelor pe pro­iectele demarate de companie în 2014.
 
Nemţii au realizat în 2014 afaceri totale de 122 mil. euro, în creştere cu apro­ximativ 50% faţă de anul pre­cedent, iar pentru anul în curs mizează pe un avans de 5% al vânzărilor. „Am remarcat o uşoară creştere a pieţei de la începutul anului, trend care se va menţine şi în următoarele şase luni. Avem în plan demararea pro­ducţiei de componente pentru noua clasă C de la Daimler şi la noua plat­for­mă 35up BMW, pentru seriile 3, 5, 6 şi 7“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general al Preh România.   
 
Nemţii produc în fabrica din Ghim­bav comutatoare multifuncţio­nale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi ele­mente de comandă din consola cen­trală. În trimestrul al treilea din 2014 compania a demarat producţia pentru panoul de control climă al noului model de Audi TT.