Furnizorul de sisteme de pompare a apei Wilo aşteaptă încasări de 20 mil. euro

Autor: Ioan Dornescu 15.05.2015

Subsidiara din România a pro­ducătorului german de pompe şi sisteme de pompare Wilo SE a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 19,5 milioane euro, în creştere cu 37% faţă de 2013, avansul rulajului fiind susţinut de mărirea portofoliului de contracte.

„Piaţa din România s-a maturizat, iar noi am reuşit să luăm de la con­curenţă, pentru că la nivel de piaţă nu s-a înregistrat o creştere de 37%. Ceea ce s-a întâmplat a fost o polarizare. Au dispărut diletanţii şi aventurierii, iar investitorii şi chiriaşii s-au maturizat. Recunosc că a fost o conjunctură care ne-a avantajat“, a declarat ieri Alin Gorga, directorul general al companiei Wilo România.

Pentru acest an, compania se aşteaptă la o cifră de afaceri similară, fără să excludă chiar un avans de câteva procente al vânzărilor.

Prezent în peste 60 de ţări, grupul german are circa 7.500 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut vânzări de 1,23 miliarde euro. Filiala din România a fost înfiinţată în 1998, produsele Wilo acoperind segmentul de construcţii, apă-canal şi industrial. Serviciile generează aproximativ 10% din rulajul companiei.

Wilo România furnizează echipa­mente pentru clădiri rezidenţiale, de birouri şi comerciale. Pe segmentul apă-canal, Wilo furnizează echipamente pentru alimentare cu apă, tratare, canalizare şi epurare.

Compania a furnizat echipa­mente pentru numeroase staţii de epurare şi tratare a apelor uzate şi reţele de alimentare cu apă la nivel naţional. Printre proiectele importante din portofoliul Wilo România se numără SkyTower, AFI Park Cotroceni, Bucharest One Office Building, Mega Mall Bucureşti, Palace Mall din Iaşi, United Business Center Cluj-Napoca, fabricile Continental Timişoara şi Sibiu, uzina Ford din Craiova sau RADET Bucureşti.

Piaţa locală de sisteme de pompare este evaluată la aproximativ 50 de mi­lioane de euro, principalul concurent al Wilo România fiind subsidiara dane­zilor de la Grundfos.