IMM-urile româneşti creează mai puţin de jumătate din PIB, sub nivelul din UE. Şi mai puţin de 40% din IMM-uri fac profit

Autor: Claudia Medrega 15.05.2015
IMM-urile din România creează 44% din valoarea adăugată brută la nivelul economiei, faţă de 59% la nivelul UE, şi mai puţin de 40% din acestea fac profit, în timp ce ponderea IMM-urilor în numărul total de companii este apropiată de nivelul european, de peste 99%, potrivit studiului EY „Antreprenorii vorbesc. Barometrul antreprenoriatului românesc 2015“.
 
„Este extrem de important să conti­nuăm activitatea de susţinere a antre­pre­noriatului ca un pilon important pentru dez­voltarea României. Este foarte impor­tantă sus­ţinerea antreprenorilor pentru a avea acces la finanţare şi o fiscalizare adecvată. Din păcate, mai puţin de 40% din IMM-uri fac profit, în timp ce la nivelul companiilor mari 75% din ele fac profit. Avem antre­prenori care pot deveni jucători regionali şi globali“, a declarat Bogdan Ion, country ma­naging partner al EY România, la eve­nimentul de lansare a celei de-a doua ediţii a competiţiei EY Entrepreneur Of The Year.