Sud-africanii de la NEPI, care au deschis ieri Mega Mall, raportează venituri de 22 mil. euro în T1, în creştere cu peste 50%

Autor: Andreea Neferu 15.05.2015

Fondul sud-african de investiţii NEPI, care deţine un portofoliu imobiliar evaluat la 1,5 miliarde de euro, dintre care mare parte din active sunt pe piaţa locală, a raportat în primele trei luni ale acestui an venituri din chirii şi alte venituri din exploatare de 22,3 milioane de euro, potrivit rezultatelor neauditate, în creştere cu 52% comparativ cu primul trimestru al anului precedent.

Creşterea veniturilor sud-africanilor vine în contextul în care, din­colo de dezvoltări, cei de la NEPI au făcut în fiecare din ultimii cinci ani cel puţin câte o achi­­ziţie notabilă, fiind practic primul jucător la masa unei potenţiale tranzacţii. Anul trecut, spre exemplu, NEPI a cumpărat mall-ul Promenada din Bucureşti de la Raiffeisen Evolution pentru 148 de milioane de euro. Totodată, fondul sud-african a deschis ieri cel mai mare mall inaugurat în ultimii cinci ani în Bucureşti, Mega Mall, o investiţie de 165 de milioane de euro.