Zbuciumul continuă la Astra

Autor: Andra Oprescu 18.05.2015
Administratorul special al Astra Asigurări KPMG Advi­sory a admis solicitarea acţio­narilor semnificativi The Nova Group Investments România SA şi Epsilon Estate Provider SRL de a completa ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor societăţii care va avea loc pe 27-28 mai 2015.

Pe ordinea de zi au fost adău­gate trei puncte noi. Una din­tre nou­tăţile convocatorului este apro­barea participării Astra în ve­derea susţinerii acţiunii între­prinse de acţionarul Epsilon Estate Provider, care solicită instan­ţei anularea deciziei ASF prin care îşi exprimă opoziţia cu privire al proiectul Astra de a de­veni acţionar semnificativ la AXA Life Insurance. Aprobarea con­trac­tării serviciilor unui actuar extern independent propus de acţionari cu scopul evaluării aş­tep­tă­rilor pentru fiecare linie de asi­gurare pentru 2013 şi 2014 şi dez­ba­­terea modului de înde­pli­nire a man­datului de adminis­tra­tor spe­cial de către KPMG au fost adăugate pe ordinea de zi.

Astra se află în procedura de redresare financiară  sub adminis­trarea specială a KPMG după ce ASF a suspendat acţionarii şi conducerea în februarie anul trecut. Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capi­talului social cu 490 mil. lei în 12 luni, din care 70 mil. lei într-o primă fază.

Acţionarii majoritari ai Astra Asigurări -, The Nova Group Investments România SA şi Epsilon Estate Provider SRL -, sunt contro­late indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.