Şeful Ursus Breweries: Din noiembrie am început să vedem semnale pozitive

Autor: Ioana David 18.05.2015

Igor Tikhonov, preşedintele Ursus Breweries, cel mai mare jucător din piaţa de bere, spune că din noiembrie semnalele care vin din piaţă sunt pozitive, după 18 luni dificile, în care consumatorii au fost reticenţi astfel că vânzările au revenit pe creştere.

„Începând din noiembrie anul trecut am văzut o perioadă pozitivă pentru piaţă şi este pentru prima dată când indicele de încredere al consumatorilor, care este de altfel măsurat la nivelul tuturor pieţelor din Uniunea Eu­ropeană, s-a îndreptat către o direcţie pozitivă în România. Timp de 18 luni a fost la un nivel scăzut în Europa, dar a început să se aprecieze uşor după alegeri. Vedem o traiectorie pozitivă a vânzărilor începând din noiembrie. Este grozav, a fost un trend continuu până în aprilie“, a afirmat Igor Tikho­nov într-un interviu acordat ZF.

Igor Tikhonov conduce liderul pieţei de bere, companie cu afaceri de aproximativ 1,4 mld. lei.

Potrivit datelor prezentate de Tik­honov, Ursus are în portofoliu branduri care sunt lideri pe cele mai mari trei segmente ale pieţei: Ciucaş în segmentul economic, Timişoreana în mainstream şi Ursus în premium.