IT-iştii de la Atos şi-au dublat numărul de angajaţi în România

Autor: Ioana Nita 18.05.2015

Compania franceză Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, şi-a dublat anul trecut nu-mărul de angajaţi din România, care a ajuns la peste 1.000 de oameni. Francezii au trei centre pe plan local în Bucureşti, Braşov şi Timişoara.

Cifra de afaceri a firmei a ajuns anul trecut la aproape 165 milioane lei (37 milioane euro), în creştere cu 50% faţă de 2013. Atos este specializată în administrarea şi integrarea sistemelor şi proceselor IT dintr-o firmă, furnizând de asemenea şi servicii de consultanţă în domeniu. Prezentă pe plan local din 2011, Atos s-a concentrat iniţial pe livrarea de servicii pentru clienţi externi, însă de anul trecut a decis să atace şi clienţi locali, în special din segmente precum cele de energie, utilităţi şi financiar.

La nivel global, Atos a avut în 2014 afaceri de 8,6 miliarde de euro. În primele trei luni ale acestui an, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2014.