Video. Mărturiile unuia dintre cei mai puternici bancheri din România: ce spune despre guvernatorul Mugur Isărescu, despre BMW-urile din curtea CEC şi dacă a fost sau nu ofiţer de securitate

Autor: Oana Stupinean 18.05.2015

 „Cu dl. Isărescu m-am întâlnit când era deja guvernator al BNR. Nu eram în aşa-numitul «Club de la Trocadero» (un restaurant din centrul Bucureştiului unde se vedeau cercetători de la Institutul de Economie Mondială, unde a lucrat şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu – n.red.).“, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, la ZF Live. 

Gheţea are o carieră bancară de aproape 40 de ani, este şi pre­şe­dintele Asociaţiei Române a Băncilor. Gheţea a devenit preşedintele şi directorul general al CEC în 2007, când la putere era PNL, prin decizia ministrului de finanţe de atunci Varujan Vos­ganian. Ulterior, Gheţea a primit un nou mandat de patru ani în 2011, în timpul guver­nului Boc, când ministru al finanţelor era Gheorghe Ialomiţianu.

„Obiectivul principal al CEC  - să devenim o bancă comercială competitivă, este atins. Am regretul că, pe fondul crizei, nici măcar hotărârea care prevedea majorarea capitalului cu 800 de milioane de lei nu a fost pusă în funcţiune. Ne-ar fi dat posibilitatea înlocuirii sistemului informatic cu un altul. Avem un sistem vechi care a fost completat cu celelalte funcţiuni,“ a mai spus Gheţea.

Urmăriţi aici mai multe subiecte din ZF Live