Bruno Ribo, ArcelorMittal: Încă pierdem bani la Galaţi: „Vremea producţiei planificate a trecut. Soluţia e la costuri.“

Autor: Carol Dan 19.05.2015

Bruno Ribo, 52 de ani, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic local, spune, într-un interviu acordat ZF, că deşi a reu­şit să aducă patru trimestre de profit operaţional la Galaţi, rezultatul net ră­­mâne negativ atâta timp cât reuşeşte să acopere doar costurile de pro­duc­ţie, nu şi programele de investiţii.

„După 17 trimestre de EBITDA negativ, am avut patru trimestre de EBITDA pozitiv, însă realitatea este că încă pierdem bani la Galaţi“, a spus executivul de origine franceză care are pe mână destinul combinatului controlat de miliardarul Lakshmi Mittal de la începutul anului 2012. Explicaţiile vin în contextul în care ZF a scris săptămâna trecută că Mittal a raportat pierderi de 480 mil. lei în 2014, al şaselea an consecutiv cu pierderi, care ajung cu­mulat la 4 miliarde de lei în ultimul deceniu.

„Vremea producţiei planificate comuniste a trecut. Piaţa este deschisă tuturor companiilor. Nu avem altă soluţie decât să avem costuri competitive“, a mai spus Ribo, care afirmă că sunt producă­tori de oţel din Rusia, Turcia sau China care au făcut investiţii şi concurează cu Ga­la­ţiul având avantajul unor costuri mult mai mici.