Serghei Bulgac preia la 38 de ani şefia celei mai temute companii româneşti şi aruncă mănuşa multinaţionalelor

Autor: Adrian Seceleanu 20.05.2015

Plecarea lui Alexandru Oprea nu schimbă cu „nimic“ direcţia RCS&RDS, care îşi menţine obiectivele agresive de creştere, spune Serghei Bulgac, noul CEO al companiei.



RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii de telecomu­ni­caţii din regiune şi cea mai mare controlată de un antreprenor român, are ca ţintă principală pen­tru acest an expansiunea pe piaţa de tele­fo­nie mobilă din România - unde preţurile „mari“ ale rivalilor oferă spaţiu pentru o creştere semnificativă.

„Cu siguranţă zona cea mai importantă pe care ne vom concentra cel mai mult va fi tele­fonia mobilă. (...) Pe telefonie mobilă totuşi vedem o oportunitate şi pe undeva o lipsă de concurenţă. Este piaţa unde ne dorim să creş­tem. Există concurenţi pe telefonie mobilă şi există concurenţă pe piaţa din România, dar încă încearcă să rămână în zona lor de confort, în zona lor de preţuri mari“, a declarat într-un interviu exclusiv pentru ZF Serghei Bulgac, 38 de ani, noul director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al RCS&RDS, cea mai temută, dar şi cea mai râvnită companie românească în acest moment, unde bancherii stau la coadă să obţină business, să cumpere sau să o listeze pe bursă. Bulgac, venit la studii la ASE în România din Republica Moldova în 1993, lucrează de 12 ani în RCS, dar nu a apărut niciodată public, la fel ca şi proprietarul Zoltan Teszari.