Fiscul birtanic îi cere şefului celebrului circuit Formula 1 taxe de 1,6 mld. dolari

Autor: Oana Stupinean 21.05.2015

Bernie Ecclestone, CEO circuitului Formula 1, ar putea fi obligat să plătească penalităţi de 1.6 milioane de dolari, după ce autorităţile fiscale din Marea Britanie au decis să anuleze o întelegere din 2008 pe moştenirea familiei, scrie Bloomberg.

La 84 de ani, Ecclestone se luptă cu departamentul guvernamental Her Majesty’s Revenue din Marea Britanie responsabil cu colecţionarea taxelor, după acuzaţii de dare de mită care ar aduce prejudicii grave asupra imaginii şefului Formula 1.

Bernie Ecclestone a fost audiat joi în acest caz.

Audierea de joi a fost începutul a ceea ce ar putea fi o bătălie pentru compania care deţine drepturile comerciale asupra Campionatului Mondial de Formula 1 Bambino Holdings.  

Ecclestone susţine că nu este implicat în administrarea companiei Bambino şi că este deţinută de fosta sa soţie şi de fiicele sale şi nu are nicio legătură în administrarea acesteia.

HMRC a redeschis ancheta împotriva Bambino cand au apărut dovezi într-un dosar de mită că ar fi făcut nişte plăţi către un bancher german pe care Ecclestone susţine că l-ar fi ameninţat cu denunţarea la autorităţile fiscale britanice.

Ecclestone a fost de acord să plătească 100 de milioane de dolari anul trecut pentru a pune capăt unui caz de corupţie care s-a judecat timp de trei ani.