Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Autor: Adrian Petculescu 24.05.2015

Partida, care a avut loc pe arena principală a complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, a durat o oră şi 16 minute.

Finalistă anul trecut la French Open, unde are de apărat 1.300 de puncte, Halep a început bine meciul cu Rodina şi a condus cu 4-1, după două break-uri consecutive, reuşite la 1-1 şi 3-1. A urmat o scădere în jocul româncei, de care Rodina a profitat imediat. Rusoiaca a făcut rebreak, s-a apropiat la 3-4, apoi a câştigat din nou pe serviciul adversarei, la 4-5. Într-un moment foarte important al meciului, în ghemul al unsprezecelea, când părea că este pe val, Rodina a comis două erori uşoare, cedându-şi serviciul. Halep a închis apoi setul, cu 7-5, după 36 de minute.

În al doilea set, cele două jucătoare au "mers" cap la cap până la 3-3. Halep a obţinut un break, dar Rodina a egalat imediat, dar românca a câştigat următoarele două ghemuri, impunându-se cu 6-4, după alte 40 de minute.

În general, un început bun de turneu pentru Simona Halep, un meci pe care l-a controlat, dar în care a arătat şi câtea momente de slăbiciune.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Mirjana Lucici-Baroni (Croaţia), locul 70 WTA şi Lauren Davies (SUA), locul 64 WTA.

Calificarea în turul 2 la Roland Garros este recompensată cu 70 de puncte WTA şi un premiu de 50.000 de euro.