Elcomex: 4.000 de capre produc lapte pentru export şi Mega Image în Dobrogea

Autor: Luiza Chiroiu 25.05.2015
Elcomex Agroindustrial, un grup deţinut de omul de afaceri Ion Grecu, trimite la export peste 90% din cele 50 de tone de lapte de capră procesate zilnic în fabrica din Constanţa deschisă în urmă cu mai puţin de un an, în timp ce pe piaţa locală grupul produce şi marcă privată pentru a putea intra în marile reţele de magazine.
 
„Cea mai mare parte din producţie merge către export, pentru că piaţa românească nu înghite producţia, poate doar 10% din cât producem, optimist vorbind“, spune Camelia Grecu, director adjunct al Elcomex Agroindustrial, un grup în care familia Grecu a investit 20 mil. euro.
 
Produsele companiei constănţene au ajuns pe rafturile celor mai mari lanţuri de magazine din România sub mărcile LactIQ, Zana şi Caprigiano încă din vara anului trecut, însă Elcomex produce şi marcă privată. De exemplu, patru dintre produsele din lapte de capră vândute de lanţul de magazine Mega Image sub marca Gusturi Româneşti sunt fabricate de Elcomex, potrivit datelor produ­că­torului.  În 2013, produ­că­torul a avut afaceri de 8,5 mil. lei.