Reducerea CAS ne-a permis să mai angajăm câte un om în 50 de magazine

Autor: Corina Mirea 26.05.2015
Reducerea CAS cu cinci puncte pro­centuale la angajator, imple­men­tată încă din luna octom­brie a anului trecut, i-a permis retailerului electro IT Flanco să angajeze câte un om în 50 dintre ma­gazinele pe care le deţine în toată ţara.
 
„În 2014 am crescut cu 200 de angajaţi. Unul dintre motivele principale, pe lângă deschiderea de noi magazine pentru care planurile de angajare sunt făcute cu mult timp înainte, a fost acela că am direcţionat banii economisiţi din reducerea CAS pentru a mai angaja încă un om în 50 de magazine“, explică Nicoleta Capătă, directorul de resurse umane care administrează politicile de HR ale angajaţilor reţelei Flanco din 2009.
 
Ea a mai spus că a decis că ar fi mai bine să creeze nişte locuri de muncă. „La nivelul nostru, la dimensiunile pe care le avem şi la «payroll-ul» pe care îl admi­nistrăm, a fost vorba despre o re­du­cere semnificativă. Pentru o firmă mică probabil că impactul reducerii CAS nu este suficient de mare“, a mai spus ea.
 
În prezent, reţeaua Flanco Retail are 1.120 de angajaţi şi este compusă din 90 de magazine, cea mai recentă deschidere având loc la jumătatea acestei luni în incinta Mega Mall din Bucureşti, iar planurile de recrutare vizează alte câteva zeci de noi angajări, având în vedere că pe lista de deschideri sunt programate deja alte două magazine (în Slatina şi în Tulcea).