Francezii de la Alstom Transport şi-au triplat businessul în şase ani, la peste 530 mil. lei

Autor: Ioan Dornescu 26.05.2015
Compania Alstom Transport, parte a gigantului francez Alstom, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 530,6 milioane de lei (120 milioane euro), în creştere cu aproape 17% faţă de 2014, potrivit informaţiilor furnizate ZF.
 
Compania este prezentă de peste două decenii pe piaţa locală, iar în 2003 semna cu metroul bu­cu­reştean un controversat con­tract de mentenanţă a trenurilor de metrou valabil pe 15 ani.
 
În ultimii şase ani afacerile companiei au crescut de peste trei ori, de la 164 mil. lei în 2009 la 530 mil. lei anul trecut. „Factorii de creştere sunt simplu de explicat. În primul rând au fost contractele de reabilitare pentru tronsonul IV paneuropean, cu un progres fizic semnificativ pe tronsonul Fron­tieră - Curtici - Arad - km 614, Coşlariu – Micăsasa  şi semnarea con­tractului de semnalizări feroviare pe Simeria – Sighişoara, mentenanţa menţinându-se la acelaşi nivel“, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al companiei Alstom Transport. El nu a oferit însă estimări privind evoluţia din acest an, motivând că este încă prea devreme pentru a avansa o prognoză.