E-ON şi-a dublat numărul de angajaţi în centrul de servicii de contabilitate de la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 26.05.2015

Grupul german E.ON, care a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de peste 1 mld. euro, a ajuns la 530 de angajaţi în centrul de servicii de contabilitate şi resurse umane deţinut la Cluj, dublu faţă de anul trecut. Centrul, localizat în clădirea de birouri Amera Tower, unde până în 2011 îşi desfăşurau activitatea olandezii de la ING, care au decis ulterior să-şi închidă service centerul de la Cluj, furnizează servicii de contabilitate pentru toate companiile grupului E.ON din Europa, dar şi servicii de resurse umane.

’’În cadrul E.ON Business Services de la Cluj au fost deja angajate peste 530 de persoane, cifră dublă faţă de anul trecut. Majoritatea angajaţilor au fost selectaţi de pe piaţa locală de muncă şi au experienţă în contabilitate, HR, dar şi competenţe lingvistice’’, au declarat reprezentanţii E.ON România.

Decizia germanilor de a deschide un Business Service Center la Cluj-Napoca a făcut parte dintr-un plan de eficientizare care să asigure reduceri de costuri şi uniformizarea serviciilor pentru toate companiile din cadrul grupului german, conform unor informaţii anterioare ale companiei.

Grupul german de utilităţi E.ON a intrat pe piaţa românească în anul 2005, când a preluat compania de distribuţie a energiei electrice Electrica Moldova şi distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. De la 1 ianuarie 2015 şi-a început activitatea E.ON Distribuţie România, companie rezultată din fuziunea companiilor de distribuţie de gaze naturale şi electricitate. Operaţiunea a fost realizată prin absorbţia companiei E.ON Moldova Distribuţie (EMOD) de către E.ON Gaz Distribuţie (EGD), urmată de redenumirea acesteia din urmă în E.ON Distribuţie România (EDRO).

În 2014, cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România a fost de 4,83 miliarde de lei (circa 1,08 miliarde de euro), fiind apropiată de cea din anul 2013. Volumele de gaze naturale şi electricitate comercializate s-au situat la 29,6 TWh, menţinându-se la nivelul anul anterior. În cei zece ani de activitate pe piaţa locală, E.ON a investit peste 5,12 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro). În prezent, compania asigură electricitate şi gaze pentru peste 3 milioane de consumatori din 20 de judeţe. E.ON este primul furnizor integrat, dar şi primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate. Compania asigură electricitate în peste 2.540 de localităţi şi gaze naturale în peste 1.000 de localităţi.