AutoItalia vrea să vândă peste 5.300 de maşini în 2016

Autor: Bogdan Alecu 02.06.2015
AutoItalia, importatorul măr­cilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep şi Maserati, a vândut în primele patru luni ale acestui an peste 1.100 de vehicule pe piaţa locală, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.
 
Creşterea vine în contextul în care compania vizează o stagnare a livră­rilor în acest an, în jurul cifrei de 4.300 de unităţi, luând în calcul că din por­tofoliul mărcii a dispărut Lancia, care se mai vinde numai în Italia. Anul trecut importatorul a livrat potrivit companiei 4.266 de autovehicule, în creştere cu 37% faţă de anul pre­cedent. Creşterea vânzărilor va reveni anul viitor, când AutoItalia vizează livrarea a 5.300 de autovehicule.
 
„În 2014 am înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor atât de auto­vehicule, cât şi de utilitare. Cea mai importantă provocare a fost schim­barea de management pe final de an, fără a afecta desfăşurarea activităţilor curente ale companiei. Una dintre cele mai mari provocări în 2015 este aceea de a reuşi să creştem vânzările Jeep la un nivel de circa 400 de unităţi, în special prin aportul diversificării gamei de modele, dar şi de a menţine interesul în special în zona vehiculelor comerciale, încercând să înregistrăm o creştere însemnată de aproximativ 40%“, a spus Lucian Dumitrescu, brand manager în cadrul AutoItalia.