Sortilemn: În primul trimestru piaţa a fost stabilă. Creşterile vin pe final de an

Autor: Laurentiu Cotu 02.06.2015
Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori lo­cali ai grupului suedez IKEA, a avut în pri­mul trimestru o cifră de afaceri de peste 49 mil. lei (11 mil. euro), mai mult cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Sortilemn a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 199,7 mil. lei (aproximativ 45 mil. euro) şi mizează pe o uşoară creşte a afacerilor, spre finalul acestui an. Com­pania este unul dintre cei mai mari pro­du­cători şi exportatori de mobilier din ele­mente mulate din placaj, combinate cu elemente masive, metal, textil şi plas­tic din România, la fabrica din Gherla pro­ducându-se fotolii, scaune de birou, scaune de bucătarie, dar şi mobilier pentru copii.
 
„În 2015 mizăm pe o stabilitate a cifrei de afaceri în comparaţie cu 2014, cu o uşoară creştere spre finalul anului. În primul trimestru piaţa a fost stabilă, fără diferenţe mari faţă de anul trecut“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Sortilemn.
 
Compania a exportat anul trecut mo­bilă de aproape 150 mil. lei (33,8 mil. euro), iar pentru acest an oficialii Sorti­lemn estimau că exporturile vor ajunge la 85% în totalul cifrei de afaceri, con­form unor informaţii furnizate anterior de companie.
 
Sortilemn exportă în 28 de pieţe indi­viduale, în principal în ţările din UE, Canada şi Norvegia.