Teraplast Bistriţa: Ne pripim dacă proclamăm începutul unui nou boom imobiliar

Autor: Ioan Dornescu 02.06.2015
Dezgheţarea sectorului rezidenţial din ul­ti­ma perioadă a fost o veste bună pentru pro­du­că­torii de materiale de construcţii, dar nu şi un vec­tor suficient de pu­ternic pentru a sălta întreaga in­dustrie a construcţiilor, evaluată la 9 mld. euro.
 
Pentru un nou boom imobiliar este nevoie ca sec­torul rezidenţialiasă din zodia investiţiilor spe­culative şi să intre într-o etapă de creşteri sus­te­na­bile, a fost una dintre concluziile panelului de­di­cat sectorului rezidenţial din cadrul eve­nmen­tu­lui ZF Construction & Infrastructure Summit ’15.
 
„Eu nu m-aş grăbi să mă uit cu atâta deschidere către piaţa rezidenţială (…). Pentru noi, producătorii de ma­teriale de construcţii, cel puţin la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă, este partea de reparaţii capi­tale pentru locuinţele existente. Aici avem în vedere faptul că stocul de locuinţe existente este de aproape 9 milioane de unităţi, versus cele date în folo­sinţă anul trecut, care se cifrează probabil la sub 50.000 de unităţi. Cifrele nu sunt comparabile“, a declarat Alexandru Stânean, director general al Teraplast Bistriţa.