Proprietarul Foraj Sonde Videle va delista compania pe banii ei

Autor: Radu Bostan 02.06.2015
Firma de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) vrea să-şi răscumpere propriile acţiuni din piaţă pentru a le distribui ulterior angajaţilor, având în acest sens un buget maximal de 2,3 milioane de lei.
 
Achiziţiile vor viza 10% din acţiunile companiei, însă doar 9% sunt în acest moment libere la tranzacţionare, restul fiind în mâinile acţionarului dominant, Sever-Florian Raicu. Com­pania este pregătită să plătească până la 20 lei pentru fiecare titlu, în condiţiile în care preţul actual în piaţă este de 9,7 lei/acţiune.
 
Florian Raicu este un investitor care şi-a făcut apariţia în Foraj Sonde Videle în 2013, când a devenit acţionarul majo­ri­tar printr-o tranzacţie în care a preluat acţiunile deţinute anterior de Dafora Mediaş (DAFR). După ce deal-ul cu Dafora l-a adus la o participaţie de 64% în firma de foraj, Raicu şi-a majorat deţinerea prin mai multe oferte publice de preluare şi operaţiuni de majorare de capital, reuşind să ajungă în final stăpân pe 91% din acţiunile FOJE.