Avicola Buzău, speculatorii delistării tot nu ştiu la ce preţ de retragere să se aştepte

Autor: Radu Bostan 02.06.2015
Speculatorii s-au înghesuit să cum­pere acţiunile procesatorului de carne Avicola Buzău (simbol bursier AVZU), sperând să obţină un câştig când compania le va răscumpăra titlu­rile pentru a se delista de pe RASDAQ. Însă în timp ce cotaţia acţiunilor AVZU s-a dublat în primele cinci luni, profitul este încă nesigur deoarece compania nu a anunţat preţul de retragere.
 
Anunţul iminentei delistări a tran­s­for­mat Avicola Buzău într-una dintre „ve­detele“ pieţei, speculatorii fiind atraşi de preţul redus al acţiunilor AVZU şi de ponderea acţiunilor libere, de 33%, neobişnuit de mare pentru o firmă de pe RASDAQ. Dacă anul tre­cut titlurile Avicola vedeau tranzacţii zil­nice de nici 3.000 de lei, acţiunile com­paniei buzoiene au ajuns ca în februarie 2015 să vadă rulaje chiar de 100.000 de lei într-o zi. Titlurile AVZU au gravitat câteva ptămâni în jurul pre­ţului de 0,1 lei/titlu, de unde în urmă cu doar câteva luni se aflau sub 0,03 lei/titlu.
 
Optimismul jucătorilor s-a mai temperat în ultimele zile, în condiţiile în care evaluatorul selectat în luna martie întârzie cu raportul privind preţul de retragere. Avicola a anunţat la sfârşitul lunii mai că va căuta un nou evaluator.