Daniel Metz, EBS: Nu vom sacrifica profitabilitatea şi nu vom intra în spirala toxică a creşterii de salarii doar pentru că vin două - trei companii şi aruncă bani

Autor: Ioana David 04.06.2015

Daniel Metz, CEO al furnizorului de servicii şi soluţii software EBS România, spune că în acest moment compania are deschise 85 de poziţii, însă este extrem de greu să recruteze oameni deşi are echipe în şase oraşe din ţară care caută în mod activ.

“Nu am intrat în spirala toxică a creşterii de salarii. Am refuzat această abordare de tip gherilă. Nu vom sacrifice profitul din cauza impulsului negativcare vine în piaţă din cauza a două - trei companii care îşI relochează centre şi aruncă bani în piaţă”, a spus Metz. În urmă cu 15 ani el a pus bazele furnizorului din Cluj, pe care l-a vândut către în 2013 către gigantul japonez NTT Data, cu afaceri de 112 mil. dolari. După vânzare el a rămas în poziţia de CEO în cadrul companiei.

Anul acesta, EBSaşteaptă o cifră de afaceri de 27,8 mil. euro, în creştere comparativ cu 22 mil. euro anul trecut, iar după primul semestru, creşterea este de aproximativ 15%.

În legătură cu salariile din acest domeniu, Daniel Metz a afirmat că pentru un începător se plătesc 600-800 de euro net, pentru o persoană cu cinci ani de experienţă 1.200-1.600 de euro, iar pentru zece ani de experienţă de la 2.200 de euro în sus. Poziţiile pentru care EBS România recrutează sunt cele de programatori, consultanţi de business, oameni pentru suport tehnic şi ingineri de sistem. Metz a mai spus că în cadrul companiei a creat peste 1.000 de locuri de muncă.