Toth Zsolt Szilard, omul de afaceri care semnează cererea de donaţie la care fac referire procurorii DNA în dosarul de corupţie care zguduie Capitala

Autori: Cristina Roşca , Dana Ciriperu 04.06.2015

Niciun reprezentant al Kaufland nu a semnat actele de donaţie către Primăria Capitalei, documentul fiind depus şi semnat de compania Alpha Property Development, reprezentată de Toth Zsolt Szilard în calitate de director general, potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Capitalei.

Toth Zsolt Szilard este şi acţionar al companiei Alpha Property Development cu un pachet de 15%, restul fiind în posesia Rominvest Realitaeten GMBH.

Alpha Property Development, companie ce face parte din grupul Intercora, a dezvoltat 30 din cele peste 100 de hipermarketuri Kaufland în România.

Documentul aflat pe site-ul Primăriei care are ca subiect aprobarea donaţiei unui teren de 341 mp de pe bulevardul 1 Mai este întocmit de Alpha Property Development, în numele Kaufland România SCS. Documentul este datat 10 februarie 2015, dar a primit număr de înregistrare pe 16 martie 2015 fiind avizat de Direcţia Patrimoniu din Primărie. Aprobarea a venit după şedinţa de consiliu din data de 28 mai.

Un alt nume care apare pe document este al Mihaelei Burghelea, project manager în cadrul Alpha Property Development potrivit profilului său de pe Linkedin. Contactată de ZF, Mihaela Burghelea a spus că nu comentează informaţiile şi că un comunicat de presă ar putea fi transmis ulterior.