JPMorgan şi Lone Star vor creditele acordate de Commerzbank mallurilor din România

Autor: Ciprian Botea 05.06.2015
Commerzbank, a doua bancă germană în funcţie de activele deţinute, a selectat ca fiind câştigătoare oferta depusă de banca americană de investiţii JPMorgan şi de fondul de investiţii LoneStar pentru achiziţia unor credite performante pe segmentul corporate de peste 2 miliarde de euro, acordate de divizia de nemţi pe mai multe pieţei din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, potrivit unor informaţii publicate de portalul britanic costarfinance.com.
 
Nemţii scoseseră la vânzare şi un pachet de credite ne­per­for­mante acordate pe piaţa germană, în valoare de 700 mi­lioa­ne de euro, câştigător al licitaţiei fiind fondul de investiţii Oaktree Capital. Deocamdată, doar au fost selectaţi câştigă­torii, fără să fie încheiată vreo tranzacţie.
 
Creditele performante scoa­se la vânzare sunt acor­da­te de divizia de finanţări imo­bi­lia­re a băncii germane, Euro­hypo, care a finanţat pe piaţa locală compa­ni­ile Iulius Group,  deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu din Iaşi, şi Anchor Group, un dez­­voltator cu acţionariat turc. Das­călu este dez­vol­tatorul mal­lu­rilor Iulius din Iaşi, Cluj şi Timi­şoara, în timp ce Anchor de­ţine mallurile Plaza România şi Bucureşti Mall.