Producătorul Taparo, furnizor de canapele pentru IKEA, se apropie de 1.000 de angajaţi

Autor: Ioana David 05.06.2015

Producătorul de mobilă Ta­paro din judeţul Maramureş, al cincilea mare exportator cu capital privat românesc, controlat de inginerul Ioan Filip, a avut anul trecut afaceri de 67 mil. euro, în creştere cu 2% faţă de 2013, iar numărul de angajaţi s-a apropiat de 1.000 de oameni.

„Am început în 2005 cu articole simple şi am dezvoltat capacităţi de producţie în direcţia imitaţiilor din piele şi piele. În 2010 am introdus produse ce integrează diferite mecanisme şi am continuat dezvoltarea cu produse ce erau destinate şi zonelor din afara Europei“, a spus Dinu Tuns, directorul general al Taparo.

În prezent, produsele din capacităţile Taparo ajung atât în Europa, cât şi nordul Africii şi nordul Americii, iar principalul client este IKEA, cel mai mare retailer mondial din sectorul de mobilă şi decoraţiuni. Anul trecut capacitatea de producţie a fost de circa 820.000 de piese, iar zilnic sunt livrate până la 55 de camioane.

În 2013, Taparo s-a aflat pe locul cinci în topul celor mai mari cinci exportatori cu capital privat românesc, în spatele InterAgro (cereale), Aramis Invest (mobilă), Gersim Impex (telecom), Rematholding CO (deşeuri).