IKEA declară un profit de doar 11 mil. lei anul trecut, la afaceri de 394 mil. lei pe piaţa locală, faţă de pierderi în perioada 2011-2013

Autor: Ioana David 09.06.2015
Retailerul suedez IKEA, care deţine un magazin în zona comercială Băneasa din Capitală, a intrat pe profit anul trecut, cu un rezultat net de 11 mil. lei, comparativ cu pierderi de 2 mil. lei în 2013, acestea fiind primele rezultate pozitive pe care suedezii le afişează de la intrarea directă pe piaţa locală în 2010.
 
IKEA este cel mai mare retailer din lume, poziţie pe care şi-a adju­decat-o şi în România după ce a reuşit cu un singur magazin să aibă un rulaj de aproape 400 mil. lei anul trecut.
 
În 2011, primul an integral în care magazinul din Băneasa a fost pro­prie­tatea directă a suedezilor, pier­de­rile au fost cele mai mari, de aproximativ 20 mil. lei, pentru ca treptat să se re­ducă, iar anul trecut să revină pe profit.
 
În anii precedenţi, reprezentanţii companiei spu­neau că aceste pierderi au fost determinate de cos­turile ge­nerate de trecerea magazinului din siste­mul de franciză la operarea directă de grupul IKEA.