Pasquale Natuzzi: Datorită aprecierii bruşte a dolarului faţă de euro, investiţia în România se dovedeşte o reuşită. Ne batem cu China

Autor: Ioana David 13.06.2015
Pasquale Natuzzi, preşedintele Natuzzi Group, cel mai mare producător de mobilă din Italia, spune că fabrica pe care o deţine la Baia Mare lucrează la capacitate maximă, dar că odată cu implementarea unui nou proces de producţie va fi eliberat un spaţiu neexploatat de cel puţin 20%.
 
„Stabilimentul este deja echipat cu tehnologii pentru a gestiona întregul proces de producţie, dar există un plan de investiţii suplimentare pentru achizi­ţionarea de maşini pentru a fi utilizate la tâmplărie şi achiziţionarea echipamentelor necesare pentru punerea în aplicare a unui nou proces de productie, denumit Moving Line“, a precizat omul de afaceri italian într-un interviu acordat pe email Ziarului Financiar.
 
Valoarea noii investiţii nu a fost făcută publică, însă până acum grupul italian a anunţat că a investit 38 mil. euro, astfel că a ajuns să opereze o fabrică de 400.000 mp (din care suprafaţa acoperită este de 76.000 mp) în care lucrează peste 1.300 de oameni. Anul trecut, fabrica, operată de entitatea Italsofa România SRL, a facturat de 303 mil. lei. Italsofa este al doilea mare producător român de mobilă, după Aramis Invest, iar producţia merge în cea mai mare parte la export.