Centrele comerciale Mega Mall şi Coresi şi birourile Green Gate au majorat afacerile Bog’Art cu 45%

Autor: Andreea Neferu 10.06.2015

Spre deosebire de alte mari firme locale de construcţii, care fac afaceri în special din contractele încheiate cu statul, firma Bog’Art a avut de-a lungul timpului în principal proiecte în mediul privat.

Constructorul Bog’Art SRL, controlat de omul de afaceri Raul Doicescu, a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de peste 585 mil. lei, în creştere cu 45% faţă de 2013, acesta fiind de alt­fel cel mai bun re­zul­­tat din pers­pec­tiva în­ca­­sărilor al com­paniei în ultimii şase ani, ara­tă datele de la Ministerul Finanţelor.

În acelaşi timp, Bog’Art SRL a reuşit să-şi dubleze profitul net anul trecut com­parativ cu 2013, până la 4,4 milioane de lei.

Pe de altă parte, numărul mediu de angajaţi ai companiei s-a ridicat în 2014 la 375 de oameni, în scădere de la 401 în 2013.

Rezultatele financiare în creştere vin în con­­textul în care compania lui Raul Doi­ces­cu a lucrat anul trecut la mai multe pro­iec­te. Astfel, în 2014 Bog’Art a finalizat clă­di­rea de birouri Green Gate, dezvoltată de com­pa­nia S Group Holding din Cehia. Toto­da­tă, compania a încheiat spre sfârşitul a­nu­lui trecut lucrările la un centru comercial în Dru­mul Taberei, dezvoltat pe o parte din te­re­nul fostei fabrici Tricodava, unde se re­gă­sesc un hipermarket Auchan, o galerie co­mer­cială şi noul sediu al grupului francez Au­chan. Printre proiectele la care Bog’Art a lucrat recent se numără structura Mega Mall, cel mai mare centru comercial deschis în ulti­mii cinci ani în România, precum şi structura Co­resi Shopping Resort, unde firma lui Doi­cescu a lucrat alături de Co­narg, constructor controlat de Valentin Vi­şo­iu. Ambele centre comerciale au fost des­chise anul acesta. Pe partea de clădiri de bi­ro­uri, Bog’Art are în prezent în lucru pro­iec­tul Bucharest One, viitorul sediu al grupului Vodafone.

Spre deosebire de alte mari firme locale de construcţii, care fac afaceri în special din contractele încheiate cu statul, firma Bog’Art a avut de-a lungul timpului în principal proiecte în mediul privat.