Fond străin de investiţii: Bursa românească este încă nedescoperită de restul lumii

Autor: Roxana Pricop 10.06.2015
Bursa de la Bucureşti este subevaluată în comparaţie cu alte pieţe de acţiuni din lume şi oferă oportunităţi de investiţii, însă fondurile străi­ne de investiţii care îşi iau expunere locală trebuie să îşi asume riscurile de lichiditate redusă, cele legate dificultatea deschiderii unui cont de tranzacţionare, dar şi de costul tranzacţiilor, spune olandezul Marco Knaap, managerul fondurilor Over­levings cu plasamente pe piaţa locală de acţiuni.

Fondurile olandeze Overlevings au intrat recent în lumina reflectoarelor bursei de la Bucureşti când au fă­cut o achiziţie de 3,2 milioane de ac­ţiuni la producătorul de filtre auto şi industriale Romcarbon Buzău (ROCE) pe care a plătit 357.000 de lei în şedinţa din 19 mai. Fon­durile olandeze dispun de active de peste 4 mil. euro, din care mai bine de o treime sunt plasate în acţiuni româneşti.

„Sunt interesat de com­panii cu o profitabilitate bună, cu evaluări atractive şi cu o rată redusă de îndatorare. Astfel de companii se găsesc din plin în Româ­nia. Cred că piaţa românescă de ac­ţi­uni este puternic subevaluată şi oferă oportunităţi de investiţii. Nu este încă descoperită de restul lumii.“