CEC a fost curăţată de neperformante de 200 mil. lei de polonezii de la Kruk

Autor: Ciprian Botea 11.06.2015

Banca de stat se pregăteşte să scoată la vânzare încă un pachet de credite neperformante, potrivit unor surse din piaţă.

CEC Bank, singura bancă de top zece rămasă în portofoliul statului, a vândut la finalul anului trecut un pachet de credite neperformante de aproape 200 milioane de lei către compania de recuperare de creanţe Kruk, potrivit unor surse din piaţă. Cele două părţi au confirmat tranzacţia, dar nu au dorit să precizeze valoarea portofoliului sau preţul tranzacţiei.

„Putem confirma achiziţia unui portofoliu de credite neperformante de la CEC Bank la sfârşitul anului trecut. Pentru că suntem listaţi pe Bursa de la Varşovia, nu putem prezenta cifrele exacte“, a declarat pentru ZF Claudiu Bud, director de vânzări şi servicing al Kruk România.

CEC Bank a precizat că pachetul de neperformante vândut cuprindea credite de retail negarantate, iar surse din piaţă spun că împrumuturile aveau întârzieri la plată de cel puţin doi ani şi jumătate. Astfel de portofolii sunt vândute la preţuri de aproximativ 5% din valoarea nominală, ceea ce înseamnă că polonezii au plătit circa 10 mil. lei pentru acest pachet.