Borza: Dacă Hidroelectrica nu strânge 500 mil. euro pentru 15% din acţiuni, listarea la bursă cade

Autor: Radu Bostan 12.06.2015
Administratorul judiciar al Hidro­elec­trica, Remus Borza, spune că prospectul de listare la bursă al companiei va avea o clauză specială prin care se va stabili că dacă statul român nu va obţine minimum 500 milioane de euro din vânzarea a 15% din acţiuni, se va anula procedura.
 
„Chiar dacă compania va fi în insolvenţă, prospectul de listare va avea o clauză specială: dacă statul român nu va obţine minimum 500 milioane de euro în schimbul a 15% din acţiuni, se va anula procedura. Listarea nu se va face decât în anumite condiţii de preţ, iar mesajul va fi «acum ori niciodată». Hidro­elec­trica nu are nevoie de bani şi nici statul român“, a spus Borza pentru ZF. El a precizat că procentul de acţiuni scoase la vânzare va rămâne 15%. Fondul Proprietatea (FP) are 20% din acţiunile Hidroelectrica, restul fiind în mâinile statului.
 
Borza a reiterat că pro­ducătorul de energie poate fi vândut pe bursă chiar şi în insolvenţă, însă a exclus posi­bilitatea ca oferta să aibă loc anul acesta. Hidro­electrica a câştigat toate litigiile în care tra­derii de energie contestau de­nun­ţarea unilaterală a con­trac­telor de achiziţie a energiei, însă mai este implicată în 16 pro­cese care vizează con­tes­taţii împotriva tabelului de creanţe, împotriva măsurii de forţă majoră luată în 2012 şi acţiuni în despăgubire.